כלב מקיא קצף לבן

הקאות זו תופעה מוכרת בקרב כלבים. לפעמים זה יכול להיות כלב שמקיא פעם בודדת אך לא פעם זו ממש תופעה שחוזרת על עצמה. זה כמובן לא נעים לכלב וגם לא לכם. בטח לא כשזה קורה בתוך הבית הנעים שלכם ואולי אפילו על הפסה או על השטיח… אם הכלב שלכם מרבה להקיא והתופעה חוזרת על עצמה שוב ושוב עליכם לפנות לבירור. כי לפעמים זה יכול להיות סימפטום של מחלה שמחייבת טיפול.

סיבות אפשריות להקאות

הקאה היא מנגנון טבעי שמאפשר לכלב לפלוט דרך הפה חומרים מזיקים או עצמים שהוא בלע. זה יכול להיות זבוב שנבלע וכדומה. גם לאחר ארוחה מהירה מידי עשוי כלב להקיא. אם הוא אכל אוכל שאינו טוב עבורו הקאה היא הדרך המהירה לפנות את האוכל ואת החומרים המזיקים מתוך הגוף. במקרים כאלו ההקאה מועילה לבריאות הכלב ומאפשרת לו לפנות מתוך גופו את החומרים המזיקים בלי לגרום לבעיות בריאותיות כאלו ואחרות.

מתי חשוב להתייחס ברצינות להקאה?

אך לצד המצבים השגרתיים בהם כלבים מקיאים, חשוב לדעת שיש מקרים בהם כלב מקיא מחייב התייחסות רצינית. אז אם אתם רואים שהכלב מקיא והוא נראה במצוקה, אם הוא מקיא באופן תכוף וגם נושם בכבדות חשוב לפנות לבירור. כמו כן אם אתם סבורים שהמצב הכללי של הכלב אינו משביע רצון והוא אינו במיטבו – עליכם לבקר אצל הוטרינר.

על הקאות קצף לבן

במרבית המקרים כלב שמקיא קצף לבן חולה במחלת שעלת הכלבים. זו מחלה שמוכרת גם בכינוי שעלת המכלאות, היות שהיא מדבקת מאוד ונפוצה במכלאות ובפנסיונים של כלבים. למחלה הזו סימפטומים שונים כמו הקאות, שיעול ועוד. בשלב הראשון מומלץ לתת לכלב טיפול תומך. אם הכלב סובל מליחות ניתן לתת לו תרופה מפחיתת ליחה. יש חשיבות בזיהוי המחלה ואבחון מקיף אצל הווטרינר. זאת במטרה לשלול מחלות חמורות אחרות שגם בהן הקאות קצף לבן הינן סימפטום רווח. אז אם הכלב שלכם מקיא קצף לבן חשוב כי תהיו ערניים למצב הכללי שלו, זהו תסמינים נוספים אם יש כאלו, ופנו לבירור אצל הוטרינר. כל זאת כדי לבדוק את הכלב ולאבחן את המחלה ממנה הוא סובל. כי טיפול יעיל בזמן עשוי למנוע בעיות בריאות ונזקים חמורים. אמנם הקאות מתרחשות לעיתים כתהליך טבעי ובריא לפינוי עצם בלתי רצוי, אך כאשר ההקאה הינה במראה של קצף לבן חשוב לערוך בירור.

כדאי גם לשנות את סוג המזון שצורך הכלב – מזון איכותי יגרום להרבה פחות דלקתיות בגוף וכך אפשר להפחית את ההקאות. – למבחר מזונות איכותיים במחירים שונים