כלב מקיא נוזל צהוב

הקאות הם לא עניין נדיר אצל כלבים. זה יכול לקרות לכל כלב שהוא, ולרוב העניין אינו מדאיג. כלב עשוי להקיא כדי לפלוט עצם קטן שנבלע בטעות, הקאה יכולה להתרחש גם לאחר ארוחה מהירה מידי של הכלב. כמו כן כלב עלול להקיא אם הוא אכל מאכל שעלול להזיק למערכת העיכול שלו. המשמעות של ההקאות הללו היא שהגוף מגן על עצמו ומונע בעיות בריאות שעלולות להתרחש. אך יש הבדל גדול בין כלב שמקיא לעיתים רחוקות לבין כלב שמקיא בצורה תכופה. כמו כן יש לשים לב לקיא של הכלב.

מה מקיא הכלב?

כאשר כלב מקיא אתם מתמודדים עם סיטואציה לא נוחה ולא נעימה, עליכם לנקות אחריו ולהתמודד עם הנזק, במיוחד אם מדובר על הקאות בתוך הבית ועל רהיטים או וילונות… אבל לצד חוסר הנעימות עליכם לדעת כי אתם צריכים להיות ערניים לסוג הקיא. כי יש הקאות שגרתיות, אך יש הקאות בעייתיות שמעידות על מחלה או מצב שמצריך התייחסות. כך לדוגמה במקרה בו הכלב מקיא נוזל צהוב.

מה גורם להקאת נוזל צהוב?

אם הכלב שלכם מקיא נוזל צהוב הדבר עשוי להיות סימפטום של מחלה בשם שעלת כלבים. מחלה זו נקראת גם שעלת המכלאות. המחלה מדבקת מאוד וברוב המקרים כלבים נדבקים במחלה לאחר שהות בפנסיון או במכלאה. הכלב משתעל ונראה כי תקוע לו דבר מה בגרון, ויחד עם זאת הוא מקיא את הנוזל הצהוב.

על מחלת שעלת המכלאות

מחלת שעלת המכלאות עוברת במרבית המקרים מאליה לאחר ימים מספר. אך כבעלי כלבים חשוב כי תדעו חיסון נגד שעלת לפני שמכניסים את הכלב לפנסיון או לכל מקום אחר בו קיימת צפיפות אוכלוסין של כלבים עשויה למנוע את ההדבקה במחלה הלא נעימה הזו.

כיצד מזהים את המחלה?

אם הכלב שלכם מקיא שוב ושוב, יש לפנות אל הוטרינר כדי לבדוק את מצבו הכללי, וכן כדי לזהות את גורם ההקאות. במהלך הביקור תעברו תשאול ובירור לגבי ההקאות של הכלב. כמה זמן הכלב מקיא, מה הוא מקיא ועוד. מעבר לכך יערוך הוטרינר בדיקה כללית וייעזר בצילומים ובמקרים מסוימים גם בדיקות פולשניות. כל זאת כדי לוודא כי שלומו של הכלב טוב, וכי ההקאות אינן נגרמות מתופעה מסוכנת כמו בליעת גוף זר.

כדאי גם לשנות את סוג המזון שצורך הכלב – מזון איכותי יגרום להרבה פחות דלקתיות בגוף וכך אפשר להפחית את ההקאות. – למבחר מזונות איכותיים במחירים שונים

כבעלים של כלב עליכם להיות זהירים ואחראיים, לוודא ששלומו של הכלב טוב, וכי אתם מספקים לו מענה לתופעות בריאות כמו הקאות.